Friday, March 12, 2010

" Inilah Yang Dinamakan SAHABAT "

Ahaks..Selamat Ptg dan happy good day to all of yours..orite jom2 kita ke topik seterusnya iaitu mengenai sahabat..Act in this world memng nak cari seorg sahabat tersangatla difficult..Macam2 yg kita perlu lalui untuk dapatkan seorg sahabat..Like me too..Dalam life aku nih,aku byk sangat kawan2..Kawan sekolah rendah,sekolah menengah,kawan2 sekampus n kawan2 website..Tapi dalam byk2 tuh takde pon lagi yg ley dianggap sebagai Best Fwen Forever aku..Tapi dalam byk2 kawan nih ada someone nih yg sangat2 la special..Mungkin aku da found My Best Fwen Forever..Org kata kawan ni kalo betul2 sayangkan kita,dia akn sentiasa menjaga kita,amik berat pasal hal kita,tak kisah berada di samping kita..tul ak??So aku nak citer pasal minah ni hari nih..

Waktu aku Form5,aku dok asrama n kat asrama takley bawak phone tapi al maklumlah aku ni kan sengal+nakal so aku bawak la brg haram nih..Waktu kecoh2 nak sportcheck,aku pas phone aku nih kat member lelaki aku nama Nazha..So biler aku amik balik phone nih aku check la dial number n tertera la satu no yg tak dikenali..Jeng3x..:-)gotcha!!Nazha tertangkap kerana menggunakan kredit aku..hehehe..:-)

So without wasting my time aku pon kol la minah nih n tanya dia saper..Hah!!Rupenyer minah ni awek si Nazha ni..So start dari hari tuh kami pon menjalinkan hubungan persahabatan alam maya..hehehe:-)..yela tak jumpa ag kot..Macam2 yg aku kongsi ngn minah nih..Kmai pon berkawan la tanpa jumpa..Tapi kami ada share picture with mms..hehehe..pas Spm aku kerja so aku masih cntct la dengan Minah ni..Eh!!Lupe plak..Nama minah ni NANIE..hehehe..sorry nanie coz lupe nak gtau name..Nanie ni satu2 member yg panggil aku dengan gelaran 'WE'..ahaks..singkatan bg Dwe..:-)

N Then lama sangat kami berkawan..Dia pon dok Ipoh..Aku pon dak ipoh tapi tu lah,even kami satu daerah kami tak ada rezeki nak jumpa..After that kami terlost cntct..Huhu..agak lama gak la pastuh akhirnya dapat balik no tepon nanie ni...Alhamdulillah..:-)So kami go on dengan relation kami..Masih berniat nak jumpa tapi tak kesampaian coz aku busy dengan study n dia busy dengan kerja..Nak dijadikan cerita kami lost cntct sekali lagi sebab aku la..Aku ni jenis yg suka bertukar2 nombor jadi byk la yg aku da lost cntct..Kali ni kami lost cntct agak lama..

Nanie..we rindu kat nanie..lamernyer kita lost cntct..1Day aku on ym aku n then tetibe someone buzz aku..Ya Allah!!!Nanie comes back!!:-)That time hanya ALLAH S.W.T yg tahu happynyer aku ketika nih..Hehehe..Yeyeye kawan aku da kembali..So kami start jalinkan persahabatan yg berhenti sementara..hehehe..N skunk dia kerja kat KLIA manakala aku sambung di Uitm Kedah..So dia da dekat ngn umah kakk aku dia Nilai..Jadi insyaallah one day aku nak jugak jumpa nanie..

Kowg tau tak baper lamer hubungan persahabatn kami??5 Years!!!Hehehe..She is the best 4 me n i will not going lost her like i did before this..Thanks Nanie coz hadir dalam hidup we sebagai kawan yg paling rapat ngn we..

1 comment:

  1. macam ku kenal saje awek yang pakai viva tue ahak...

    ReplyDelete